25 Yıl Sonra Geç Gelen Şehitlik Statüsü, Düğün Gibi Kutlandı:

Oğlu Ferit Vurucu, 1999 yılında Ağrı’da vatani görevini yaparken silah kazası sonucu vefat etmişti. O dönemde şehit olarak kabul edilmeyen Vurucu’nun durumu, Konya Büyükşehir Belediyesi Şehit ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edildi. Yapılan çalışmalar sonucunda Vurucu, 25 yıl sonra şehit statüsüne kavuştu.

Bu durumdan büyük bir mutluluk duyan Leyla Vurucu, oğlunun şehit haberini aldığında yaşadıklarını şöyle anlattı: “Oğlumun nöbet tuttuğu sırada silah kazası nedeniyle vefat ettiğini bildiklerini. Evladının acısının yüreğinden ve aklından hiç çıkmadığını vurgulayan Vurucu, yıllar sonra yapılan incelemede oğlunun şehit sayıldığını, kendisine maaş bağlandığını kaydetti.”

Vurucu, şehit annesi olmanın gururunu yaşıyor ve bu mutluluğu mahalleliyle paylaşmak için yemek ikram etti. Yemeğe mahalle sakinlerinin yanı sıra şehit yakınları da katıldı. Vurucu, oğlunun düğününü yapamadığını ancak bu yemekle onun düğününü yapmış gibi hissettiğini söyledi.

Leyla Vurucu’nun bu anlamlı paylaşımı, şehitlik mertebesinin ne kadar değerli olduğunu ve şehit yakınlarının yaşadığı gurur ve mutluluğu gözler önüne seriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx