28 Şubat İçin Meclis Komisyonu Talebi

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Meclis yasal düzenlemeyle 28 Şubat’a ilişkin komisyon oluşturmalı.” dedi.

Yalçın, İletişim Platformunca Mehmet Akif İnan Vakfı’nda düzenlenen “28 Şubat Postmodern Darbesi ve Sivil Toplum Kuruluşları” programında yaptığı konuşmada, o günlerin bir daha yaşanmamasını diledi.

28 Şubat’a gelene kadar yaşanan süreci anlatan Yalçın, yaşananların doğru düzgün kayıt altına alınmadığını, kitaplaştırılmadığını savundu.

Yaşanılanlardan sonra ülkenin ekonomisinin bitirildiğini dile getiren Yalçın, bütün bu ekonomik gerilemenin sonucunda nüfusun en fakir yüzde 20’si ile en zengin yüzde 20’si arasındaki gelir dağılımı uçurumunun 12 kat arttığını, bunun bedelini çalışan ve üretenin ödediğini söyledi.

Eğitim boyutuyla 28 Şubat’ı raporlaştırdıklarını dile getiren Yalçın, şöyle devam etti:

“Birçok insanın hayatına hükmedecek, hayatını karartacak kararlar verildi. Dehşet bir giyotin işletildi. Şirketler yeşil sermaye kumpasıyla ekmeklerinden edildi, çok ciddi zarar görenler oldu. Sivil toplum kuruluşları kapatıldı, mallarına el koyuldu, yöneticilerine de hapis cezası verildi. İltica faaliyetiyle kapatılan vakıf sayısı 21, el koyulan taşınmaz sayısı 187. 6 milyon kişi hukuksuz fişlemelerle sakıncalı ilan edildi. Binlerce insan haksız soruşturmalara ve kovuşturmalara mahkum edildi. Öğrenciler okullarından, kamu görevlileri memuriyetten, işçiler işinden ihraç edildi.”

Yalçın, 28 Şubat faillerinin yargılanması konusunda süreci bizzat takip ettiklerini, Ankara Adliyesi önünde yapılan eylemlerin birçoğunu kendilerinin düzenlediğini hatırlattı.

Hala o dönemin mağdurları olduğunu belirten Yalçın, “Meclis yasal düzenlemeyle 28 Şubat’a ilişkin komisyon oluşturmalı. Bunu OHAL Komisyonu gibi nasıl ki 15 Temmuz’dan sonra oluşturdular, buna benzer başvuru komisyonu oluşturmalı. Bu görevi TİHEK’e de verebilir. Meclis bir muhatap belirtmeli.” diye konuştu.

Related Posts

Yeni trafik yasası yürürlükte: Bu sürücülerin ehliyetleri tamamen iptal edilecek!

Avustralya’da trafik güvenliğini artırmak amacıyla hazırlanan yeni yasa değişiklikleri 1 Temmuz 2025’te yürürlüğe girdi. Aşırı hız yapan, alkollü ya da ehliyetsiz araç kullanan sürücüler artık mahkeme kararı beklenmeden ehliyetlerini kaybedecek. “Sıfır tolerans” ilkesiyle uygulamaya alınan bu düzenlemeler, riskli sürücüleri trafikten kalıcı olarak uzaklaştırmayı hedefliyor. Ayrıca ehliyetini kaybedenlerin yeniden trafiğe dönmesi için zorlu test ve denetim süreçlerinden geçmesi gerekecek.

Trump sonunda muradına erdi: ‘Büyük güzel tasarı’ Kongre’den geçti

ABD’de Başkan Trump’ın ekonomiyle ilgili en büyük vaatlerini içeren ve “Bir Büyük Güzel Tasarı” olarak adlandırdığı vergi kesintisi tasarısı Kongre’nin her iki kanadında da kabul edilerek Trump’ın imzasına hazır hale geldi.

Volkanik patlama dünyayı mı soğutacak? İşin uzmanları değerlendirdi

Küresel İklimde Soğuma Tehlikesiİzlanda’nın Reykjanes Yarımadası’nda bulunan Fagradalsfjall Yanardağı çevresinde artan sismik aktiviteler, bilim dünyasını alarma geçirdi. Uzmanlar, Fagradalsfjall’da beklenen volkanik patlamanın, atmosfere yayacağı …

Roma’da benzin istasyonu patladı! Şehri alevler sardı

Roma’da sabahın erken saatlerinde Villa De Santis bölgesinde bir patlama meydana geldi. Sonrasında güçlü bir gaz kokusu yayıldı. Patlamanın ardından yangın çıktı. ve ikinci bir patlama daha yaşandı. Roma’da Villa De Santis bölgesinde yaşanan olayda …

İmamoğlu’na destek için diplomasını yırtan Boğaziçi Üniversiteli gence şafak operasyonu

Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreninde tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla diplomasını yırtan Doruk Dökücü, sabah saatlerinde şafak operasyonuyla gözaltına alındı.

Sarılacak kefen, defnedilecek mezar yok: Morglar sahipsiz ceset dolu

İsrail’in Gazze’deki soykırımı 21 aydır devam ediyor ve artık ne hastanelerdeki morglarda ne de cenazeleri defnedecek mezarlıklarda yer kaldı. Nasır Hastanesi yetkilileri, “Kefenimiz de kalmadı. Kimsesiz cenazeleri gelip alın ve defnedin” diyerek Gazzelilerden destek istedi.