Akdeniz Chemson, Yeşil Mutabakata Uyum Projesi’ne Kabul Edilen İlk Şirket Oldu

AKDENİZ Chemson Yeşil Mutabakata Uyum Programı Desteği ile Öne Çıkıyor

AKDENİZ Chemson, Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteği – Responsible programına kabul edilen ilk şirket olarak dikkat çekiyor. Şirket, atanan danışman firma ile iş birliği yaparak ‘Mevcut Durum Analizi ve Sürdürülebilirlik Yol Haritası’nı hazırlamak için çalışmalarına başladı.

Akdeniz Chemson, yaptığı açıklamada Türkiye genelinde programa dahil olan ilk firma olduklarını vurgulayarak sürdürülebilirlik alanında önemli adımlar attıklarını belirtti. Program kapsamında başlatılan çalışmalar doğrultusunda, Ticaret Bakanlığı tarafından atanan danışman firma ile bir araya gelerek ‘Mevcut Durum Analizi ve Sürdürülebilirlik Yol Haritası’nı oluşturma çalışmalarına hız verdiklerini duyurdu. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı Markalaşma ve Tasarım Destekleri Daire Başkanı Ebru Gülsoy Rojas Atencio ve altı kişilik bir ekip de şirketi ziyaret ederek çalışmaları yakından takip etti.

Şirket Projelerine Ticaret Bakanlığı Tarafından Destek Verilecek

Şirket, oluşturacağı sürdürülebilirlik yol haritası ile kurumsal gelişimine ve sürdürülebilirlik alanındaki projelerine katkı sağlamayı hedefliyor. Tamamlanan çalışmalar sonucunda oluşturulacak yeşil mutabakata uyum yol haritası ve proje kartları Ticaret Bakanlığı’na sunulacak. Bakanlık tarafından yapılacak değerlendirmelerin ardından onaylanması durumunda, şirketin projelerine Ticaret Bakanlığı tarafından teşvik desteği verilecek.

AB Yeşil Mutabakatı’na uyum sağlama hedefiyle yürütülen Ticaret Bakanlığı danışmanlık destek programı, sürdürülebilirlik parametrelerine göre belirlenen firmalara destek sağlıyor. Program kapsamında yer alan şirketler, sürdürülebilirlik konusundaki kapasiteleriyle öne çıktıklarında Responsible marka etiketini kullanma izni alabiliyor. Ticaret Bakanlığı’na ait olan Responsible markası, şirketlerin sürdürülebilirlik konusundaki olgunluk seviyelerini temsil ediyor ve tüketicilerde farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Related Posts

Emeklilerin nüfus içindeki payı artarken yoksullaşma arttı pastadaki payı düştü: Emekli sefalete mahkûm

DİSK-AR’ın araştırmasına göre ortalama emekli aylığı 2003’te asgari ücretin yüzde 36 üzerinde iken bugün yüzde 22 altına geriledi. Milli gelirdeki payı yüzde 46.4’ten yüzde 29’a düştü.

Serbest bölgelerin 6 aylık ticaret hacmi 13,8 milyar dolara ulaştı

Türkiye’deki 19 serbest bölgede yılın ilk yarısında toplam 13 milyar 823 milyon dolarlık ticaret gerçekleştirildi. En büyük payı 6,2 milyar dolarla yurt dışına yapılan satışlar aldı.

Yumurta ihracatına izin şartı getirildi

Ticaret Bakanlığınca yumurta arzında sıkıntı yaşanmaması amacıyla çeşitli kararlar alındı.

Borsa yüzleri güldürdü: Fırtına gibi esti

Borsa İstanbul’da yatırımcıların yüzü güldü. BIST 100 endeksi, günü 164,5 puanlık artışla 10.331,31 seviyesinden kapatarak güçlü bir yükseliş sergiledi. Gün içinde en düşük 10.266, en yüksek 10.365 puan seviyeleri görüldü. Güne yüzde 0,97’lik …

Tavuk yumurtalarının ihracatı kayda bağlandı

İhracı kayda bağlı ürünler listesine “tavuk yumurtaları (Gallus domesticus türü)” da dahil edildi.

Yunanistan’da terazi şaştı

Yunanistan’da yıllık enflasyon, Haziran 2025 itibarıyla yüzde 2.8’e yükselerek Eylül 2024’ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Bir önceki ay bu oran yüzde 2.5’ti. Hellenic Statistical Authority verilerine göre, konut fiyatlarındaki artış yüzde 7.2 …