Google’a 1.3 milyar dolarlık ceza!

Kullanıcı Verilerinin Takibi Sorunu: Google, Teksas’ta Büyük Bir Cezayı Kabul Etti

Son dönemde kullanıcı verilerinin takibi, hem büyük firmalar hem de bireyler için giderek karmaşık hale geliyor. Büyük firmaların bu konudaki sorumlulukları arttıkça, en ufak bir veri sızıntısının bile ciddi cezalarla sonuçlanabileceği gerçeği ortaya çıkıyor. Üç yıl önce yaşanan bir olayda, Google’ın izinsiz olarak kullanıcı verilerini topladığı iddiasıyla başlayan Teksas davası sonuçlandı.

Google, Teksas Cezasını Ödemeyi Kabul Etti

Google, Teksas Başsavcısı Ken Paxton tarafından açılan veri gizliliği ihlali iddialarını çözmek adına 1.375 milyar dolar ödemeyi kabul etti. Firmanın yapılan açıklamaya göre, Teksas’ın Google’a yönelik açtığı davalar, coğrafi konum, gizli aramalar ve biyometrik verilerle ilgili kullanıcı verilerinin hukuka aykırı şekilde izlendiği ve toplandığı iddialarını içeriyordu. Bu anlaşma ile Google, benzer veri gizliliği ihlallerinden kaynaklı bir ödeme olarak 93 milyon doların üzerinde bir tutarı Teksas’a ödeyen ilk firma olmuş oldu.

Google’dan Açıklama: Yolumuza Devam Edeceğiz

Google sözcüsü José Castañeda, yaptığı açıklamada, “Bu anlaşma, uzun zamandır değiştirdiğimiz ürün politikalarına ilişkin eski iddiaları çözüme kavuşturuyor. Bu süreci geride bıraktığımız için mutluyuz ve gizlilik kontrollerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 2022 yılında Google, kullanıcı izni olmadan konum takibi yaptığı iddiaları nedeniyle toplamda 40 eyalete 391.5 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti. Geçtiğimiz yıllarda ise Meta, Teksas hükümetiyle 1.4 milyar dolarlık bir anlaşmaya vararak yüz tanıma ve fotoğraf etiketleme konularında yasal süreçleri sonlandırmıştı.

Related Posts

Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası’nda ödüller sahiplerini buldu

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bu yıl ikinci kez düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Üniversite öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı şampiyonada dereceye giren sporculara ilçe protokolü tarafından ödülleri takdim edildi.

Android akıllı telefon kullanıcıları artık basit bir güncellemeyle SMS reklamlarından kurtulabilecek

Google Mesajlar’a “Abonelikten Çık” düğmesi geldi. İstenmeyen tanıtım SMS’leri artık son bulacak.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.

Çin, düşmanı hayalet gemilere yönlendirecek sistem geliştiriyor

Çin’de savunma ve havacılık sanayinde faaliyet gösteren Pekin Telemetri Araştırma Enstitüsünün, düşmanı, radarları var olmayan hayalet gemi filolarına yönlendirebilecek yetkinlikteki bir sinyal bozucu sistem üzerinde çalıştırdığı bildirildi.

iPhone 16E vs iPhone 16: Hangi model daha iyi?

Apple’ın son olarak piyasaya sürdüğü iPhone 16E modeli sahip olduğu özelliklerin yanı sıra temel farklılıklarıyla bilinen bir cihaz. Peki iPhone 16 ile kıyaslandığında durum nasıl? İşte bir sonraki telefonunuzu seçmeden önce bilmeniz gerekenler…

Yeni nesil Siri, performansı ile şaşırtabilir!

Apple CEO’su Tim Cook, 2025 ikinci mali çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda; şirketin Apple Intelligence çatısı altında geliştirdiği yeni Siri özelliklerinin gecikeceğini açıkladı. Cook teknolojinin halen istenen kalite düzeyine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir