Bodrum’da ‘Denizler Halkındır’ operasyonuyla kaçak iskele ve ahşap yapılar yıkılıyor

Kenan GÜRBÜZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin “Sahillerde Temizlik Yapacağız” açıklaması sonrasında sahillerde temizlik harekatı turizm cenneti Bodrum’da jet sosyetinin gözde mekanlarının yer aldığı Türkbükü ve Yalıkavak’tan başladı.

İLK YIKIMLAR YAPILIYOR

Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği ekipleri, ilk yıkım ve tahliye işlemine başladı. Bu kapsamda, Denizkızı, Redline ve Memedof’un izinsiz olan iskele , ahşap sahne ve ahşap yapıları yıkıldı.

Yıkım işlemleri esnasında bazı işletmelerin sahili taşlarla dolgu yaparak doldurduğu da gözlendi.

SAHİLLERDE İŞGALE İZİN VERMEYECEĞİZ

Muğla Çevre Şehircilik ve İlklim Değişikliği Müdürü Ömer Bolat, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin “Ne kadar kaçak, işgal varsa, vatandaşın denize ulaşımını engelleyecek ne varsa temizliğe başlıyoruz” talimatı sonrasında sahillerde temizliğe Bodrum’dan başladıklarına işaret ederek, şunları söyledi:

KARIŞ KARIŞ TARADIK
“Bakanımızın açıklamaları sonrasında Muğla’mızın gözde turizm merkezleri olan Bodrum, Marmaris ve Fethiye Milli Emlak müdürlerimiz ile bir toplantı yaptık. Toplantıda, “Doğal Sit Alanları ile Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Yer Alan, Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altında Kalan Alanlardaki Kaçak Yapılar ile Mücadele Kapsamında” yapılacak çalışmaları ele aldık. Ekiplerimiz bakanımızın açıklamaları sonrasında sahilleri karış karış tarayarak, kaçak iskele, izinsiz yapı ve kıyı işgallerine tespite başladı.

Yapılan değerlendirmeler sonrasında Bodrum’da ünlü işletmelerin sahillerinde ekiplerimiz tarafından “İmar kanunu kapsamında kaçak yapılaşma, izinsiz kullanım ve uygulama” denetimi gerçekleştirildi. Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği olarak denetimlerimizi Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri ile birlikte yapıyoruz. Turizm sezonu öncesi yaptığımız denetimlerde kaçak yapılaşmalar, izinsiz iskele, ve beach adı altında 2024 yılında yapılan tüm kaçak yapıları yıkıyoruz.

Denetimlerde tespit edilen kaçak yapılaşma, izinsiz kullanım ve sahillerde işgal girişimina bakıyoruz ve tespitler sonrasında gerekli uyarılarımıza ve verilen süreye rağmen gereğini yapmayan işletmelere ait kaçak yapıları yıkılıyor”

BAKAN ÖZHASEKİ: SAHİLLERDE TEMİZLİĞE BAŞLIYORUZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki sahillerin işgaline karşı yeni bir çalışma başlattıklarını duyurmuştu.
Bakan Özhaseki, açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:
“Hatay’dan başlayarak Artvin’e kadar uzanacak sahil şeridinde bir tarama yaptırıyoruz. Ne kadar kaçak, işgal varsa, vatandaşın denize ulaşımını engelleyecek ne varsa temizliğe başlıyoruz. Halkın denize rahat ya da ücretsiz ulaşımını engelleyen ne varsa yok edeceğiz. Oralara yeni bir birim kurarak halka açık yerler oluşturmaya çalışacağız.
Denizler Halkındır” sloganıyla bu yaz itibarıyla yeni bir proje hayata geçireceğiz. Hatay’dan başlayarak Artvin’e kadar uzanacak sahil şeridinde bir tarama yapıyoruz. Sahillerin halkın kullanımına açılacak. “Ne kadar kaçak, işgal varsa, vatandaşın denize ulaşımını engelleyecek ne varsa temizliğe başlıyoruz. Halkın denize rahat ya da ücretsiz ulaşımını engelleyen ne varsa yok edeceğiz. Oralara yeni bir birim kurarak kendi içimizde halka açık yerler oluşturmaya çalışacağız.”

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx