Bu Emekliler 7 Bin TL Daha Düşük Ödeme Alacak

Milyonlarca emeklinin gözü Temmuz ayında maaşlara yapılacak zam oranına çevrildi.

Buna karşın Meclis’e son anda getirilen ‘Kademeli Prim Sistemi’ uygulaması nedeniyle çok sayıda EYT’li, geçtiğimiz yıl yerine bu yılda emeklilik başvuru yapmaya hak kazanıyor. Yeni emekli maaşı alacak milyonlarca vatandaş için emeklilik başvurusu sabırsızlıkla yapılsa da, bu durum büyük bir getiri kaybına neden olabiliyor.

“EMEKLİ ADAYLARI TEMMUZ AYINI BEKLEMELİ”

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabından yaptığı uyarıda emeklilik başvurusunun haziran ve temmuz aylarında yapılmasının maaş açısından bir fark ortaya koymadığını belirtti. Buna karşın Erdursun, en büyük farkın kıdem tazminatında ortaya çıktığını belirterek, yüksek seviyeden kıdem tazminatı alınması için temmuz ayının beklenmesi tavsiyesinde bulundu.

Mevcut iş yerinizde uzun süredir çalışıyorsanız ve emekliliğinizin ardından ikramiye alacaksanız, özellikle yüksek maaşlı kişiler için bu ikramiye tutarı kıdem tazminatı tavanı tarafından belirleniyor. Halihazırda 35 bin 58 TL olan bu sınır, Temmuz ayında maaşlara yapılacak zam oranının yüzde 20 olması halinde 42 bin 70 TL’ye yükselecek.

Erdursun, özellikle yıllardır aynı kurumda çalışan ve yüksek maaş alan vatandaşlara büyük kayıp yaşamamak için emeklilik başvurusunda Temmuz ayının beklenmesinin isabetli olacağı çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx