Dişlerinizi fırçalarken yapılan bu hata, dişlerinizin beyazlığını kaybetmesine neden olur

Kuru fırçalamanın mine ve diş fırçalamaya etkisi

Uzmanlara göre diş fırçasındaki kuru fırça diş minesine önemli ölçüde zarar verebilir. Diş macunu kuru fırça uygulandığında etkili bir şekilde köpüremez. Uygun köpük seviyesi olmadan, diş macunu diş yüzeyiyle düzgün bir şekilde etkileşime giremez ve plak ve kiri gideremez.

Bunun yerine, kuru fırça, diş macunuyla bile olsa, pürüzsüz diş minesini çizebilir ve bu da zamanla dişin zarar görmesine ve bozulmasına neden olabilir. Hasar görmüş diş pürüzsüzlüğünü ve koruyucu özelliklerini kaybeder, bu da mikro çatlakların ve plak birikiminin ortaya çıkmasına katkıda bulunur. Böylece dişler doğal parlaklığını kaybeder ve sararmaya karşı daha duyarlı hale gelir.

Diş fırçasının doğru kullanımı: Bu hatanın önüne geçmek için diş macununu sürmeden önce mutlaka diş fırçanızı su ile ıslatmalısınız. Bu sadece macunun daha iyi köpürmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda fırçalama işleminin emaye üzerinde daha yumuşak olmasını da sağlar.

Islak fırça kullanıldığında oluşan köpük, macunun diş yüzeyine daha eşit şekilde dağılmasına yardımcı olur, bu da temizleme özelliklerini artırır.

Asitleme ve fırçalama zamanı: Bir diğer önemli nokta ise asitli yiyecekler yedikten sonra dişlerinizi fırçalama zamanıdır. Asit, emayeyi yumuşatır ve mekanik hasara karşı daha savunmasız hale getirir. Yemekten hemen sonra dişlerinizi fırçalamak bu etkiyi artırabilir ve dişlerde hassasiyete veya renk değişikliğine neden olabilir. Bu sorunları yaşamamak için asitli yiyecekler tükettikten sonra dişlerinizi fırçalamadan önce en az iki saat beklemeniz önerilir. Bu, emayenin gücünü ve koruyucu özelliklerini geri kazanmasına olanak sağlayacaktır.

Dişçiye gitmemek için dişlerinizi ne sıklıkla fırçalamanız gerekir?

Beyaz ve sağlıklı dişleri korumak için ipuçları:

Beyaz ve sağlıklı dişleri korumak için sadece kuru fırça kullanmaktan kaçınmak ve fırçalama için doğru zamanı seçmek değil, aynı zamanda bir dizi başka tavsiyeye uymak da önemlidir:

1. Düzenli yıkama. Bu plak ve tartar oluşumunu önlemeye yardımcı olacaktır.

2. Diş temizliği: Her altı ayda bir diş temizliği için diş hekiminize görünün. Bu ulaşılması zor plakları ortadan kaldıracak ve diş etlerinizi sağlıklı tutacaktır.

3. Dil temizliği ve protez bakımı: Dilinizi temizlemeyi ve varsa takma dişlerinizin bakımını yapmayı unutmayın. Bu, genel ağız hijyenini destekler ve bakteri üremesini önler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx