e-Devlet’ten kira sözleşmeleri için yeni dönem: Kullanıma açıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik çalışmalar

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kasım 2024’te kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılması için yürütülen çalışmaların ilk aşamasını tamamladı. Bu sayede taşınmaz sahipleri, “Kira Sözleşmesi İşlemleri” bölümünden hazırlanan sözleşmeleri kiracılarıyla elektronik ortamda onaylayabiliyor.

Bu hizmet kapsamında oluşturulan kira sözleşmeleri için zaman damgalı “barkodlu belge” düzenlenmekte ve e-Devlet Kapısı üzerinden belge doğrulama işlemi gerçekleştirilmektedir.

“Emlak danışmanları artık resmi olarak görev yapacak”

Çalışmanın ikinci aşamasıyla birlikte, e-Devlet’ten kira sözleşmesi hizmeti artık emlakçılar için de sunulmaya başlandı. TEDB Başkanı Hakan Akçam, emlak danışmanlarının bu sürece dahil olmaması nedeniyle kiracı ve ev sahibinin kira kontratını e-Devlet üzerinden imzalayabildiğini belirtti.

Akçam, uygulamanın emlakçılar için de hayata geçirildiğini ve gayrimenkul sahiplerinin emlak danışmanlarına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü sisteminden yetki vererek kira kontratlarını elektronik ortamda iletebileceğini söyledi. Bu sayede emlak danışmanları, mülk sahipleri ve kiracıları bir araya getirerek mesleklerini resmi olarak icra edebilecekler.

“Kira sözleşmeleri artık e-Devlet üzerinden yapılmalı”

Akçam, sistemin elektronik ortama taşınacağını ve Bakanlık tarafından kira artış oranı, kiracının güvenirliği ve oturduğu sürenin belirlenebileceğini belirtti. Ayrıca, kira kontratlarında kefilin ıslak imzası gerektiği bilgisini veren Akçam, bu konuda çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Akçam, kira kontratlarının e-Devlet üzerinden yapılması zorunluluğunun getirilmesi durumunda, ev sahibi ve kiracı arasındaki problemlerin çözülebileceğini ve dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebileceğini ifade etti.

Related Posts

Asgari ücrete zam: Ünlü ekonomist ‘hesap kitap başladı’ diyerek açıkladı

Aylık enflasyon rakamlarının il 4 ay için açıklanmasının ardından milyonlarca memur ve emekli Temmuz ayında alacakları ara zammı beklemeye geçti. Enflasyon farkının açıklanan rakamlarla yavaş yavaş ortaya çıkmasının ardından asgari ücretli de “Ara …

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki hafta çift ihaleye hazırlanıyor

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, 13 Mayıs Salı günkü ilk ihalede 4 yıl (1393 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli TLREF’e endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak. 6 AYDA BİR KUPON ÖDEMELİ Hazine ve Maliye Bakanlığı …

MÜSİAD’da koltuk değişimi: Yeni başkan seçildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir