EŞİK’ten Okan Buruk’a küfür tepkisi: Özür dilemeli

Süper Lig’de şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray’ın Teknik Direktörü Okan Buruk, Florya’da yapılan kutlamalar sırasında çalınan Sezen Aksu’nun “Şinanay” şarkısına, küfürlü ve cinsiyetçi söylemlerle eşlik etmesi büyük tepki çekti. Eşitlik için Kadın Platformu (EŞİK) sanal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda, Okan Buruk’a tepki gösterdi.

‘KADINLARDAN ÖZÜR DİLENSİN’

EŞİK’in paylaşımı şöyle: “Her gün kadınların öldürüldüğü, tecavüze uğradığı bu topraklarda, bu eril ve saldırgan dilin bir an önce terk edilmesini talep ediyoruz. Bu tecavüz dili tüm kadınlara ağır şiddet olarak dönüyor ve hayatlarına kastediyor. Her fırsatta ‘annelik kutsaldır’ diyen, kadınların meşru taleplerini annelik propagandaları ile bastırmak isteyenler, gerçekte birbirlerinin annelerine tecavüz fırsatı kolluyor, her bahaneyle sözlü tecavüz ediyor ve utanmadan birbirlerini alkışlıyorlar.”

‘BU YAKLAŞIM KINANMALI’

Kadınların bedeni, onuru ve kimliğine ağır hakaret içeren sözleri sebebiyle Galatasaray Spor Kulübü Teknik Direktörü Okan Buruk’un derhal, tüm kadınlardan özür dilemeye davet edildiği açıklamada “Galatasaray Futbol Kulübü ve tüm spor camiasını bu yaklaşımı kınamaya ve spor dünyasındaki cinsiyetçi dile karşı net bir tavır alıp, somut politikalar uygulamaya çağırıyoruz” denildi.

(SPOR SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx