İki balıkçı, gölden 100 bin dolar tuttu

DUVAR – ABD’nin New York kentindeki bir gölde ‘mıknatıs balıkçılığı’ yapan iki kişi, içinde 100 bin dolar (yaklaşık 3,2 milyon TL) nakit para olan bir kasa buldu. James Kane ve Barbie Agostini, Queens semtinde bulunan Meadows Corona Park’ındaki göle, ucuna mıknatıs bağlı bir ip fırlattı. Tuttukları kasayı açan ikili, zarar görmüş 100 dolarlık banknotlarla dolu oluğunu gördü. Polisin kendilerine paranın herhangi bir suçla bağlantılı olmadığını söylediğini ve parayı ellerinde tutmalarına izin verdiklerini anlattılar.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, James Kane, konuya ilişkin olarak, “Daha önce de birçok kez kasa bulmuştuk. Paraları gördüm ve bu mümkün değil dedim” ifadelerini kullandı. Agostini, kasanın kime ait olduğunu belirleyecek bir kimlik bulamadıklarını kaydetti.

Mıknatıs balıkçılığında, göl ve nehirlere ucuna güçlü bir mıknatıs bağlı ip atılıyor. İkili, Covid-19 pandemisi sırasında hobi olarak başladıklarını, daha önce de 2. Dünya Savaşı’ndan kalma el bombaları, 19. yüzyıldan kalma silahlar ve bir motosiklet bulduklarını söyledi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx