Kastamonu’da Üniversite Öğrencilerine Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Eğitimi

Kastamonu Üniversitesi Öğrencilerine Pratik Bitki Bilgisi Verildi

Kastamonu’da üniversite öğrencileri, tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda uygulamalı deneyim kazandı.

Kastamonu Üniversitesi, ormancılık ve doğa turizmi konularında uzmanlaşmış bir kurum olarak öğrencilerine teorik bilgilerin yanı sıra pratik beceriler de kazandırıyor. Turizm Fakültesi öğrencileri, Kastamonu’nun zengin bitki çeşitliliğini keşfetmek amacıyla Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Gölköy Orman Fidanlık Şefliği’ni ziyaret etti. Uzmanlar eşliğinde öğrencilere tıbbi ve aromatik bitkiler hakkında uygulamalı bilgi verildi ve hediyeler dağıtıldı.

Öğrencilere bilgiler aktaran isimler arasında Kastamonu Orman Fidanlık Müdürü, Kastamonu Üniversitesi akademisyenleri ve Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı da yer aldı.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, “Öğrencilerimize sahada bitkileri gözlemleme fırsatı sunduk. Bugünkü etkinliğimizde tıbbi ve aromatik bitkiler ile flora ve fauna çeşitliliğini inceledik. Öğrencilerimiz, sahada teorik bilgilerin uygulamada nasıl işlediğini gördüler” dedi.

Gölköy Orman Fidanlığı Şefi Esra Sarıalioğlu ise, fidanlıklarında 72 farklı türde bitki ürettiklerini belirtti ve üretim süreçleri hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerin etkinliğe katılımı oldukça yüksek olup, hem uygulamalı dersler işlendi hem de keyifli bir gün geçirildi. Etkinlikle ilgili Turizm Fakültesi öğrencilerinden Alperen Salih Elçi ve Ali Kartal da memnuniyetlerini dile getirdi.

Related Posts

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Saç ekiminden etkili sonuç almak için “masaj yaptırın” önerisi

Saç ekiminden etkili sonuç almak için “masaj yaptırın” önerisi

Bahar aylarında KKKA tehlikesi: Uzmanlardan kene yarısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran kenelerin mayıs ve ağustos arasında daha aktif olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

Bardağın içinde jele dönüyor! Suda şişen mucize: Magnezyumu roketliyor

Yaşam trendlerinin öncüsü haline gelen chia tohumu, küçük boyutuna rağmen büyük faydalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle suda bekletilerek tüketildiğinde jel kıvamına gelen chia tohumu, magnezyum depolarını fulleyen faydalı bir etkiye sahip. Ancak tek faydası bununla sınırlı kalmıyor, vücuda sayısız etkisi var. İşte chia tohumunun etkileri ve doğru tüketim yöntemi.

Tıp tarihine geçecek ameliyat: Bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı

Kütahya’da 34 haftalık doğan bebeğin boynundan ameliyatla 445 gram tümör çıkarıldı.