Mourinho sonrası Fenerbahçe’den transfer bombaları! Senad Ok açıkladı: Lewandowski, Lukaku, Dybala…

Kariyerinde sayısız başarıları olan Jose Mourinho gelecek sezon Fenerbahçe’nin başında görev yapacak. Portekizli teknik driektör ile anlaşan sarı-lacivertliler transferde de ses getirecek hamleler yapmaya hazırlanıyor.

Skorer Instagram canlı yayınında Nergis Aşkın’ın sorularını yanıtlayan Milliyet gazetesi Senad Ok, sarı-lacivertlilerdeki son gelişmeleri değerlendirdi ve gündemdeki dünya yıldızlarını açıkladı.

Senad Ok’un açıklamaları şu şekilde:

Süreç 2 ay önce başladı. Fenerbahçe’nin puan kayıpları yaşadığı o dönem bir teknik direktör arayışı başlamıştı. Mario Branco, Mourinho’ile temasa geçti. Devamında kulüp tesislerinin fotoğraflarını, bilgileri vs. gönderdi.

PİOLİ VE MONTELLA DA GÜNDEME GELMİŞTİ

Tabii Mourinho’nun maliyeti konusu vardı. Pioli ve Montella da gündeme gelmişti ama bu tercihin şansa bırakılmaması karar alındı. Kim seçilirse seçilsin Fenerbahçe’nni teknik direktörü Mourinho’dur. Fenerbahçe için tarihi bir gün olduğunu düşünüyorum.

ELEŞTİRİLERE SERT TEPKİ

Bazı eleştiriler görüyorum. Yapmayın komik oluyor. Bu adam her şekilde futbol oynatıyor. Tabii ki buradaki futbolu anlamak için biraz zamana ihtiyacı olacaktır. Barcelona’nın bir bakıma Guardiola krallığını yıkan bir adam bu. Inter ve Chelsea’deki başarıları… Rüyasında Mourinho göremeyecek insanlar eleştirmeye kalkıyor.

ALACAĞI MAAŞ KONUSU

Maliyetli bir teknik direktör tabii ki. Ucuz hoca alayım diye Fenerbahçe çok daha büyük maliyetler ödemişti zamanında. Alacağı parayı sormadım ama açıklanır.

‘ALİ KOÇ TEMASA DAHA ÖNCE BAŞLADI’

Mourinho’nun sözleşmesinde Portekiz Milli Takımı ile ilgili bir madde olacağından bahsediliyor. 2 Başkan adayını da tebrik etmek istiyorum. Ali Koç daha önce başlamıştır temasa. Aziz Yıldırım belki de süreci hızlandırmıştır.

PERDE ARKASINDA YAŞANANLAR

İlk olarak Branco aracılığıyla menajeriyle sonra da Mourinho’yla konuşuluyor. Sonra başka teknik direktör adayları gündemi geliyor. İlk başta çok zor diye düşünülüyor. Aziz Yıldırım da ısrarla Mourinho’yu isteyince diğer adayları silip atıyor Ali Koç. Şimdi rakibin Mourinho derken Pioli getiremezdin.

TRANSFER BOMBALARI

Dzeko’nun yaşı 38 oldu bir takviye olacak bence. Lukaku ve Lewandowski ismi gündemde. Yine Dybala gündemde çıkış maddesi de 12 milyon euro. Fenerbahçe tarihinin en görkemli kadrosu kurulacak.

Başkan Benzema yok dedi ama ben duydum. Ama Mourinho için de zamanında maliyeti çok yüksek demişti. Belki biri olamayacak diğerine gidecek. Fenerbahçe modu açtı.

MOURİNHO NE ZAMAN GELECEK

Mourinho bugün Londra’ya geçti, Ali Koç’la buluşacaklar. Fotoğraf gelmesini bekliyorum. Şampiyonlar Ligi finali sonrasında İstanbul’a gelirler büyük ihtimal.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx