Tekirdağ’da deniz suyu ısındı, denizin rengi değişti

AA

Marmara Denizi’nin Tekirdağ sahilinde denizde bulunan, mikroskopla görülebilen tek hücreli canlılar olan planktonların çoğalması, deniz suyu renginin yer yer turuncu olmasına yol açtı.

Şarköy ilçesi Uçmakdere Mahallesi’nde sahilin bazı bölümlerinde denizin renginin turuncuya dönüşmesi vatandaşları şaşırttı.

“Deniz suyu sıcaklığı yükseldi”

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, deniz suyu sıcaklığının yükselmesiyle meydana gelen plankton çoğalmasının her yıl yaşandığını söyledi.

“Denizde mevsimsel değişimler yaşanıyor”

Hava sıcaklıklarının arttığı bu dönemde denizde mevsimsel değişimler olduğunu aktaran Tecer, öyle konuştu:

Bütün doğada olduğu gibi denizde de zaman zaman bazı mevsimsel olaylar oluyor. Plankton denilen biyolojik canlı, çoğalma sırasında kendi içerisinde patlama yaşar. Planktonun türüne göre deniz turuncu, kahverengi renklere dönüşebilir. Bunun endişe edilecek bir durum olmadığını birçok insan bilir. Tekirdağ’da zaman zaman bu yaşanıyor. Bu sıralar bir çok kentte sahillerde bu durum gözlemleniyor.

“Sahilin rengi yer yer turuncuya bürünüyor”

Vatandaşlardan Gökhan Baran da sahilin renginin yer yer turuncuya büründüğünü söyledi.

“Hiçbir zararı yok”

Tekirdağ’da her yıl bu dönemlerde denizde renk değişiminin görüldüğünü aktaran Baran, şöyle konuştu:

Bu sene de her yıl olduğu gibi denizde planktonlar var. Gördüğünüz gibi çok kötü bir görüntü. Fakat bu her sene olan bir şey. Hiçbir zararı yok. Müsilaj değil, teknelerin bıraktığı pislik değil. Halkımız, bölgemize güven içerisinde gelebilir. Denizimiz çok temiz ve herkesi buraya bekleriz.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx