TÜİK emekliyle dalga geçti

TÜİK, Açıkladığı Enflasyon Verileriyle Gündemde!

Son zamanlarda verdiği enflasyon verileriyle gündemde olan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), milyonlarca çalışan ve emeklinin düşük zam aldığı iddialarıyla mahkemeye verildi. Ancak TÜİK, açlık ve yoksullukla boğuşan dar gelirlilere karşı ilginç bir şekilde tavır sergiledi.

Yargıtay Onursal Üyesi Seyfettin Çilesiz’in başlattığı davadaki ikinci savunmasında TÜİK, mahkemenin istediği ürün fiyatları yerine, zaten bilinen ürünlerin isimlerini gönderdi. Bu durum, çeşitli tartışmalara neden oldu.

Çilesiz, TÜİK’ten enflasyon hesabında kullanılan ürün fiyatlarının listesini istemişti. Ancak TÜİK, ne ilk savunmasında ne de ikinci savunmasında bu fiyatları mahkemeye iletmeyerek dikkatleri üzerine çekti. Ayrıca TÜİK, şaşırtıcı bir şekilde, mahkemeye şu açıklamayı yaptı:

“Dava dilekçesinde TÜFE kapsamındaki maddelerin fiyatları ile hesaplamadaki yöntem ve verilerin istenilmesi talebi yer almaktadır. Bu ifadeden davacının madde sepetinde neler olduğuna ilişkin bilgi talep ettiği anlaşılamamıştır. Bu nedenle TÜFE madde sepeti iletilmemiştir.”

Çilesiz’in avukatı Ali Erdem Gündoğan ise TÜİK’in tavrını eleştirerek, “TÜİK emeklinin aklıyla adeta dalga geçiyor. TÜİK piyasadan topladığı peynirin, zeytinin, yağın, bulgurun fiyatını 2022’den beri gizliyor. Bu fiyatlar açıklansın ki enflasyondaki hata ortaya çıksın” şeklinde konuştu.

ESKİ BAŞKANI ‘ESKİ’ BULDU

TÜİK, kendisini ‘son bağımsız başkan’ olarak tanımlayan eski Başkanı Birol Aydemir’in mahkemede tanıklık yapmasına karşı çıktı. Aydemir’in 2011-2016 döneminde başkanlık yaptığını hatırlatan TÜİK, Aydemir’in iddialarının gerçeği yansıtmadığını savundu.

Related Posts

CHP’li Gürer: ‘Nihayet tarım sayımı yapılması kararı geç de olsa alındı’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım sayımlarına dikkat çekerek “6534 sayılı yasa ile sonu (0) ile biten yıllarda tarım sayımı yapılması kararlaştırıldı. İstisnalar hariç, 1955 yılında yürürlüğe giren kanun ile bu uygulama başladı. Ortalama on yılda bir sayım yapıldı. Günümüzde ise her beş yılda bir yapılması doğru olandır. AKP iktidarı ise 22 yıldır Tarım Sayımı yapmadı. Nihayet yapılması kararı geç de olsa alındı. ” dedi.

Asgari ücrete zam: Ünlü ekonomist ‘hesap kitap başladı’ diyerek açıkladı

Aylık enflasyon rakamlarının il 4 ay için açıklanmasının ardından milyonlarca memur ve emekli Temmuz ayında alacakları ara zammı beklemeye geçti. Enflasyon farkının açıklanan rakamlarla yavaş yavaş ortaya çıkmasının ardından asgari ücretli de “Ara …

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki hafta çift ihaleye hazırlanıyor

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, 13 Mayıs Salı günkü ilk ihalede 4 yıl (1393 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli TLREF’e endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak. 6 AYDA BİR KUPON ÖDEMELİ Hazine ve Maliye Bakanlığı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir