Türkiye’nin somon ihracatı 84 milyon 406 bin 690 dolara ulaştı

Türkiye Yılın İlk Çeyreğinde Somon İhracatında 84 Milyon Dolar Gelir Elde Etti

Türkiye’den yılın ilk çeyreğinde 11 bin 899 ton somon ihraç edilerek karşılığında 84 milyon 406 bin 690 dolar kazanç sağlandı. Bu dönemde Rusya Federasyonu, ABD ve Japonya en fazla Türk somonu dış satımı yapılan 3 ülke oldu.

Türkiye’den ocak-mart döneminde Rusya Federasyonu’na 74 milyon 37 bin 993 dolarlık, ABD’ye 2 milyon 382 bin 754 dolarlık, Japonya’ya da 1 milyon 233 bin 111 dolarlık somon ihraç edildi. Ayrıca geçen yılın ilk çeyreğinden farklı olarak Azerbaycan’a da Türk somonu dış satımı yapıldı.

DKİB Su Ürünleri Sektör Komitesi Başkanı İsmail Kobya, Türk somonunun bölge ve ülke ekonomisi için önemli bir ürün olduğunu belirterek, “Özellikle Karadeniz’de kurulu kafeslerde yetiştirilen somonlarımız, kalitesi ve lezzetiyle dünya pazarlarında giderek daha da ön plana çıktı. Yılın ilk çeyreğinde 84,4 milyon doları aşan ihracat geliri, sektörümüz adına sevindirici ve umut verici bir gelişmedir.” ifadelerini kullandı.

Kobya, Türk somonu dış satımında en büyük pazarın Rusya Federasyonu olduğunu vurgulayarak, “En büyük pazarımız olan Rusya Federasyonu’na yaptığımız ihracat 74 milyon doları aşarken ABD ve Japonya gibi pazarlarda da yer alıyor olmamız, Türk somonunun küresel rekabetteki gücünü gösteriyor. Bu dönem Azerbaycan’a da ihracat yapılması, pazar çeşitliliğimizi artırmamız açısından önemlidir.” şeklinde konuştu.

Kobya, Türk somonu ihracatından beklentilerinin her dönem yüksek olduğunu belirterek, “Önümüzdeki süreçte üretim kapasitesinin artırılması ve yeni pazarlara açılım konularında çalışmalarımıza hız vereceğiz. Türk somonunun marka değerini daha da yukarı taşımak için hem kalite standartlarımızı geliştirecek hem de tanıtım faaliyetlerimizi yoğunlaştıracağız.” dedi.

Related Posts

Araç alacaklar dikkat! 250 bin TL taşıt kredisine ne kadar geri ödenecek?

Peki, 250 bin TL taşıt kredisinde hangi bankalar ne kadar taksit talep ediyor? En uygun taşıt kredisi hangi bankada? Merak edilen tüm detaylar ve karşılaştırmalı ödeme tabloları sizlerle…

Bakan Kacır: Yeni sanayi alanları kurguluyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Güneş panelinden ticari araçlara, beyaz eşyadan demir çeliğe pek çok alanda, Avrupa değer zincirlerinin en önemli oyuncusuyuz. 22 yıl önce 36 milyar dolar olan yıllık ihracatımız, bugün 265 milyar dolara ulaştı. Türkiye bugün, Çin’den sonra Orta Avrupa’ya kadar uzanan geniş kuşakta, en fazla ürünü rekabetçi şekilde en fazla ülkeye ihraç edebilen ülkedir” dedi.

Sebze fiyatları arttı vatandaş bedava fide kuyruğuna girdi

Ekonomik kriz nedeniyle alım gücü düşen vatandaş kuyruklara mahkûm edildi. Ucuz gıda kuyruklarının ardından bu kez de Kayseri’de bedava domates fidesi dağıtımında uzun kuyruklar oluştu.

Brent petrolün varili 61,23 dolardan işlem görüyor

Brent petrolün varili 61,23 dolardan işlem görüyor

Ah şu kader anlayışımız!

İslam düşünce tarihi kader ve özgürlük sorunuyla başlar. Zira sahabiler arasında cereyan eden Cemel ve Sıffin savaşları sadece siyasi sonuçlar doğurmamış, aynı zamanda İslam’da nazari tefekkürün bütün dönemlerini şu veya bu ölçüde etkileyecek özgür irade sorununu da doğurmuştur. Sorun en kısa haliyle şöyle özetlenebilir: Allah, mutlak bilgi, irade ve kudret sahibi olduğuna göre âlemde meydana gelen bütün oluşları biliyor, irade ediyor ve yapıyor demektir. Hal böyle iken ilahî irade ve kudret karşısında

Otomotiv endüstrisi 3,1 milyar doların üzerinde ihracat yaptı

OİB Başkanı Baran Çelik, “Geçen ay bugüne kadarki en yüksek nisan ayı ihracatını gerçekleştirdik.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir