Van Gölü’nde 6,5 Milyon Ton Yük Taşındı

Abdulkadir Uraloğlu: Sultan Alparslan ve İdris-i Bitlisi Feribotlarından 417 Bin Vagon Taşındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Van Gölü üzerinde faaliyet gösteren Sultan Alparslan ve İdris-i Bitlisi Feribotları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Uraloğlu, İran ve diğer ülkelere demiryolu taşımacılığının en büyük feribotları olan bu gemilerle şimdiye kadar toplam 417 bin 146 vagon ve 6 milyon 582 bin 540 ton yük taşındığını belirtti.

Yük Taşıma Miktarı Yüzde 68 Arttı

Bakan Uraloğlu, 2023 yılında taşınan yük miktarının 283 bin 459 ton olduğunu ifade ederken, 2024 yılında Sultan Alparslan ve İdris-i Bitlisi Feribotlarının taşıdığı yük miktarının bir önceki yıla göre yüzde 68 artarak 476 bin 717 tona ulaştığını açıkladı. Ayrıca, 2024 yılında gerçekleştirilen sefer sayısının yüzde 26 artarak 364’e yükseldiğini de belirtti.

İran ve Diğer Ülkelere İhracat Önemli

Uraloğlu, Sultan Alparslan ve İdris-i Bitlisi Feribotları ile Türk mühendislerinin projelendirdiği deniz ulaşımının güçlendiğini vurgulayarak, feribotların İran ve diğer ülkelere MDF, çinko cevheri, demir çelik ürünleri, gıda, tahıl ve kimyasal ürünler gibi çeşitli ürünlerin ihracatını sağladığını bildirdi.

Tatvan-Van arasındaki seyir süresinin 49 deniz mili olan mesafenin 3,5 saate düştüğünü de belirten Uraloğlu, her biri 50 vagon ve 350 yolcu taşıma kapasitesine sahip feribotların taşıma kapasitesinin artmasına rağmen yakıt tüketiminin azaldığını da dile getirdi. Bu gelişmelerle birlikte Türkiye’nin demiryolu taşımacılığında önemli bir adım atılmış oldu. – ANKARA

Related Posts

İstanbul depremleri sonrası e-ticarette afet ürünlerine talep patladı

İstanbul’da yaşanan depremlerin ardından deprem çantası, çadır, powerbank ve yağmurluk satışları fırladı. Online alışverişte afet ürünlerine talep yüzde 400’e varan artış gösterdi, çadır siparişleri ise 5,5 kat yükseldi.

Elektrik dağıtım şirketleri yeni yatırım dönemine hazırlanıyor

Elektrik dağıtım sektöründe 2026-2030 yıllarını kapsayacak 5 yıllık tarife dönemi hazırlıkları hız kazanırken şirketler reel yatırım teklifiyle sürece girmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

KKM bakiyelerindeki düşüş devam ediyor

Kur Korumalı Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) geçen hafta 21 milyar 505 milyon lira azalarak 706 milyar 586 milyon liraya düştü.

Merkez Bankası’nın rezervleri açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Faiz artışı sonrası kredi kartı kullanımında rekor! Tüketici tercihlerini değiştiriyor

Faiz oranlarındaki artış yurttaşları kredi kartlarına yönlendirdi. Kredi kartı ve kredili mevduat hesabı kullanımı hızla arttı. Bu eğilim, önümüzdeki dönemde de devam edebilir.

ABD’de dayanıklı mal siparişleri martta attı

ABD’de dayanıklı mal siparişlerinin tutarı, martta yüzde 9,2 artışla beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir