Van Gölü’nde 6,5 Milyon Ton Yük Taşındı

Abdulkadir Uraloğlu: Sultan Alparslan ve İdris-i Bitlisi Feribotlarından 417 Bin Vagon Taşındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Van Gölü üzerinde faaliyet gösteren Sultan Alparslan ve İdris-i Bitlisi Feribotları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Uraloğlu, İran ve diğer ülkelere demiryolu taşımacılığının en büyük feribotları olan bu gemilerle şimdiye kadar toplam 417 bin 146 vagon ve 6 milyon 582 bin 540 ton yük taşındığını belirtti.

Yük Taşıma Miktarı Yüzde 68 Arttı

Bakan Uraloğlu, 2023 yılında taşınan yük miktarının 283 bin 459 ton olduğunu ifade ederken, 2024 yılında Sultan Alparslan ve İdris-i Bitlisi Feribotlarının taşıdığı yük miktarının bir önceki yıla göre yüzde 68 artarak 476 bin 717 tona ulaştığını açıkladı. Ayrıca, 2024 yılında gerçekleştirilen sefer sayısının yüzde 26 artarak 364’e yükseldiğini de belirtti.

İran ve Diğer Ülkelere İhracat Önemli

Uraloğlu, Sultan Alparslan ve İdris-i Bitlisi Feribotları ile Türk mühendislerinin projelendirdiği deniz ulaşımının güçlendiğini vurgulayarak, feribotların İran ve diğer ülkelere MDF, çinko cevheri, demir çelik ürünleri, gıda, tahıl ve kimyasal ürünler gibi çeşitli ürünlerin ihracatını sağladığını bildirdi.

Tatvan-Van arasındaki seyir süresinin 49 deniz mili olan mesafenin 3,5 saate düştüğünü de belirten Uraloğlu, her biri 50 vagon ve 350 yolcu taşıma kapasitesine sahip feribotların taşıma kapasitesinin artmasına rağmen yakıt tüketiminin azaldığını da dile getirdi. Bu gelişmelerle birlikte Türkiye’nin demiryolu taşımacılığında önemli bir adım atılmış oldu. – ANKARA

Related Posts

CHP’li Gürer: ‘Nihayet tarım sayımı yapılması kararı geç de olsa alındı’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım sayımlarına dikkat çekerek “6534 sayılı yasa ile sonu (0) ile biten yıllarda tarım sayımı yapılması kararlaştırıldı. İstisnalar hariç, 1955 yılında yürürlüğe giren kanun ile bu uygulama başladı. Ortalama on yılda bir sayım yapıldı. Günümüzde ise her beş yılda bir yapılması doğru olandır. AKP iktidarı ise 22 yıldır Tarım Sayımı yapmadı. Nihayet yapılması kararı geç de olsa alındı. ” dedi.

Asgari ücrete zam: Ünlü ekonomist ‘hesap kitap başladı’ diyerek açıkladı

Aylık enflasyon rakamlarının il 4 ay için açıklanmasının ardından milyonlarca memur ve emekli Temmuz ayında alacakları ara zammı beklemeye geçti. Enflasyon farkının açıklanan rakamlarla yavaş yavaş ortaya çıkmasının ardından asgari ücretli de “Ara …

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki hafta çift ihaleye hazırlanıyor

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, 13 Mayıs Salı günkü ilk ihalede 4 yıl (1393 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli TLREF’e endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak. 6 AYDA BİR KUPON ÖDEMELİ Hazine ve Maliye Bakanlığı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir